ایرانیان جهان

آخرين مطالب

جایزه بریکس در دست دختر ایرانی | گفت‌وگو با دانشجویی که به جای آمریکا، درس خواندن در ایران را انتخاب کرد ایالات متحده آمریکا

جایزه بریکس در دست دختر ایرانی | گفت‌وگو با دانشجویی که به جای آمریکا، درس خواندن در ایران را انتخاب کرد
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - همشهری آنلاین-لیلا شریف: حسنا سلیمی، یک جوان متولد77 یا بهتر است بگوییم یک دهه هفتادی است که از همان ابتدا هدفش را از درس خواندن مشخص کرد. این دانشجوی دانشگاه تهران که از این به بعد نامش بیشتر شنیده خواهد شد، در دوره‌ای از زندگی خود، مسیر مهاجرت را برای ادامه تحصیل انتخاب کرد، اما پس از چند سال با بازگشت به ایران، دریچه جدیدی را روی خود گشود.
تسلط بر 10 زبان زنده دنیا
حسنا سلیمی از آن دسته دانشجویانی است که حضور پررنگی در دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران دارد و در سطح جهانی نیز او را به‌عنوان یک پژوهشگر چند زبانه می‌شناسند؛ چرا که او جزو معدود افرادی است که به10زبان زنده دنیا تسلط دارد.
سلیمی در حال حاضر مشغول تحصیل در رشته مطالعات هند دانشگاه مطالعات جهان است. او به‌طور فعال مقالاتی را در مجلات علمی منتشر و همچنین در کنفرانس‌های بین‌المللی شرکت می‌کند؛ به این ترتیب با افتخار باید گفت که این دانشجوی جوان به‌طور قابل‌توجهی در توسعه مطالعات بین‌فرهنگی مشارکت دارد.
حسنا سلیمی در رزومه تحصیلی خود رشته مطالعات ژاپن را هم دارد و این موضوع ریشه در علاقه و تسلط او به زبان‌های مختلف است. تلاش‌های او برای شناخت فرهنگ سایر کشورها موجب شد تا پژوهش‌ها و مقالات مختلفی را در سطح جهانی به نام خود ثبت کند و همچنین در نشست‌های فرهنگی مربوط به کشورهای مختلف حضور پررنگی داشته باشد.
یکی از نشست‌هایی که سلیمی به‌عنوان پژوهشگر در آن حاضر شده، نشستی با عنوان «شب یلدا در ایران و ژاپن» بود که به‌منظور بررسی اشتراک‌های فرهنگی میان 2کشور برگزار شده بود و بسیار مورد توجه قرار گرفت.
با هدف به ایران برگشتم
حسنا سلیمی در 26سالگی به جایزه‌ای دست یافت که می‌تواند الگوی بسیاری از دانشجویان شود. جایزه پژوهشگر برتر بریکس بهانه‌ای برای گفت‌وگوی روزنامه همشهری با این دانشجوی جوان شد. او که اکنون در حال اتمام دوره دکتری در دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران است، در مورد انتخاب رشته دانشگاهی خود به همشهری گفت: من لیسانس علوم سیاسی را در دانشگاه رم ایتالیا خواندم، اما بعد از پایان تحصیل به ایران برگشتم. در ادامه راه با توجه به علاقه‌ام تصمیم گرفتم که در رشته مطالعات ژاپن دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران ادامه تحصیل بدهم. الان هم دانشجوی دکتری مطالعات هند هستم. بازگشت به ایران بعد از تحصیل در دانشگاه خارجی کار چندان آسانی نبود، اینطور که سلیمی توضیح می‌دهد، در میان تعجب و حتی سرزنش دوستانش در ایران، تصمیم به بازگشت گرفت: «خانواده‌ام با این کار من موافق بودند، اما بعضی از اطرافیانم وقتی تصمیم مرا می‌شنیدند، تعجب می‌کردند و بعضی‌ها هم سرزنش.»
دانشگاه آمریکا قبول شدم و نرفتم
او افزود: وقتی درسم تمام شد و تصمیم گرفتم که راه‌های دیگر را انتخاب کنم، مطالعات جهان را پیدا و رشته ژاپن را هم به‌خاطر علاقه شخصی‌ام انتخاب کردم. شاید جالب باشد که بگویم برای ارشد هم در یک دانشگاه آمریکا قبول شدم، اما نرفتم؛ چون می‌خواستم در ایران ادامه تحصیل بدهم. می‌خواستم به ایران برگردم و تمرکز کنم و ببینم که از دنیا چه می‌خواهم.
این دختر دهه‌ هفتادی که در مقطع ارشد رتبه یک و در دکتری رتبه2 گرفته است، از دلیل علاقه‌اش به زبان و ادبیات می‌گوید: از همان ابتدا به زبان و ادبیات علاقه داشتم؛ چون من فارغ‌التحصیل علوم انسانی مدرسه فرزانگان یک هستم، سال95 هم نقره دانش‌آموزی المپیاد ادبی گرفتم.
علاقه به زبان، برگ برنده او شد
سایت‌های خارجی در معرفی این دانشجوی ایرانی بر تسلط او به زبان‌های زنده دنیا تأکید داشتند. از او در رابطه با دلیل علاقه‌اش به یادگیری زبان و تأثیر آن در انجام پژوهش‌های مختلف پرسیدیم و سلیمی پاسخ داد: فرانسه، انگلیسی و ایتالیایی را به‌طور کامل صحبت می‌کنم. زبان‌های ژاپنی، ‌چینی، ‌روسی، آلمانی، اسپانیایی و ترکی استانبولی را هم تا حدودی آموخته‌ام و در پژوهش‌هایم از آنها استفاده می‌کنم. زبان فارسی هم که زبان مادری من است و به این ترتیب در این رویداد من را به‌عنوان فردی مسلط بر 10زبان معرفی کرده‌اند.
او در مورد جایزه پژوهشگر جوان بریکس و سازمان همکاری‌های شانگهای توضیح داد: این جایزه در 4زمینه تعریف شده که یکی از آنها عنوان پژوهشگر برتر سال است که امسال من توانستم آن را به‌دست بیاورم. پیش‌نیاز پژوهش این بود که باید یک مقاله چاپ می‌کردم و این اقدام را انجام دادم، پس از تأیید پیش‌نیاز هم مرا به‌دلیل زبان‌هایی که آموخته بودم، انتخاب کردند. مقاله‌ای که چاپ کرده بودم در رابطه با ادبیات معاصر بود.
کد خبر 926080 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها دانشگاه - دانشجو ایران و آمریکا گروه بریکس

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1368645/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ضعیف نیستیم

فرستاده ترامپ: روز طولانی و سختی با رهبران ارشد اوکراین داشتیم

پیکر شهید صفی‌الدین کجا دفن خواهد شد؟

دستور نتانیاهو برای انجام عملیات نظامی بیشتر در کرانه باختری

اولین تصویر از تابوت شهیدان نصرالله و صفی‌الدین

روایت تجارت نیوز از تاثیر معیشت ناپایدار و فقر در بروز آسیب های اجتماعی

خبر افزایش قیمت محصولات گروه سایپا صحت ندارد

پیش بینی قیمت طلا و سکه 4 اسفند 1403

در عربستان چه خبر بود؟

واکنش حماس به ادعای صهیونیست‌ها درباره اجساد تحویل گرفته

بیانیه خانواده اسیر صهیونیست علیه نتانیاهو و فرافکنی بی‌بی

شکر باز هم کمیاب شد

گاردین: چرا «هنر معامله» ترامپ روی ایران جواب نمی‌دهد؟

کرملین: پوتین همچنان برای مذاکرات پایان جنگ اوکراین آماده است

تشییع نمادین پیکر دبیرکل شهید حزب‌الله لبنان در عراق

نگرانی استرالیا از رزمایش دریایی چین؛ هشدار به خطوط هوایی

واکنش کرملین به طرح خروج آمریکا از سازمان ملل

تاکید نخست وزیر لبنان بر لزوم فشار بر رژیم صهیونیستی برای عقب نشینی کامل

یک کارشناس بازار طلا: پایه پولی کشور باید تقویت شود؛ ارزپاشی راهکار درستی نیست

مکاتبه بورس با دادستان برای اعلام نظردرباره مجمع ایران‌خودرو

بازدید مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران گلستان از بنیاد شهرستان رامیان

نتانیاهو با پیشبندی خونین به مک‌دونالد رفت

آلمان فرمانده عملیات نظارتی ناتو در بالتیک می‌شود

دلایل توقف سرمایه گذاری خارجی در ترکیه

جزئیات مراسم تشییع شهید نصرالله و صفی‌الدین در بیروت

ابلاغ وام 650میلیون تومانی نهضت ملی مسکن فردا به بانک‌ها

کاخ سفید استراتژی اوباما را تکرار خواهد کرد؟

القسام: 6 اسیر اسرائیلی فردا آزاد می‌شوند

گوشه ای از ویرانه‌های تجاوز صیهونیست‌ها به اردوگاه طولکرم در کرانه باختری

وضعیت فرودگاه بیروت و واکنش مردم به شایعات برخی تصمیمات بر ممنوعیت تصاویر شهید نصرالله

رئیس‌جمهور آرژانتین به ایلان ماسک «اره برقی» هدیه داد

نه چینی‌ها به شهر رویایی «شی»

کالاهای آمریکایی روی دست فروشندگان ماند!

ارسال گاز پارس‌ جنوبی به خط سراسری از 182 میلیارد مترمکعب گذشت

فروش جدید متری مسکن از سال آینده

سیب زمینی 15 درصد ارزان شد

روایت رسانه فرانسوی از «تنهایی زلنسکی»

ورود 5 کامیون حامل خانه‌های پیش ساخته از مصر به نوار غزه

حضور میهمانانی از سراسر جهان برای وداع با شهید نصرالله

ترامپ: میزان محبوبیت من 70 درصد است!

تمجید چین از میانجی‌گری‌های عربستان

صادرات 15 میلیون دلاری چای ایرانی

سهم ملوانان و کولبران در بودجه غیب شد

کشتی آرای: پیش‌فروش سکه، حباب را ثابت نگه داشت

سایه سنگین رکود بر سر بازار خودرو

بن‌‌گویر خواستار حمله به نوار غزه شد

تکاپوی جمهوری‌خواهان برای خروج آمریکا از سازمان ملل

تازه‌ترین تصاویر از انفجار اتوبوس‌ها در شهر «بت یام» تل‌آویو

پیشنهاد آمریکا برای خروج زلنسکی از اوکراین

متوسط دستمزد در کشورهای عضو سازمان همکاری و توسعه اقتصادی چقدر است؟